logo    
      meny  
      meny  
  :: Heim      
 

 

Gå ikke glipp av nattkonserten!

En av de største begivenhetene under Folkekulturfestivalen blir konserten i Hamardomen om kvelden den 31. juli.

 
Her blir det nattkonsert den 31. juli. Foto: Jan Schrøder.

I Mjøskanten, der Mjøsormen en gang har vist seg, ligger Domkirkeodden med ruinene etter den en gang så stolte middelalderkirken som forfalt etter reformasjonen og svenske herjinger.  Fredag den 31. juli kan du oppleve nattkonsert i Hamardomen, vernebygget over domkirkeruinen i Hamar. Artister denne kvelden er Sinikka Langeland, Torill Nybrott, Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen, alle særpregede artister som bor i hver sitt hjørne av Hedmark.

Toril Nybrott skal synge og være konferansier for kvelden. Hun er sangpedagog og bor i øvre Vang i Hamar. Toril har vært teaterinstruktør, skuespiller og produsent, kordirigent og kursleder for ”Jeg kan ikke synge”-kursene, og vært musikk- og sangpedagog for barn, ungdom og voksne. Toril Nybrott skriver egne tekster og musikk. Hun har spilt inn to soloplater.

Sinikka Langeland er en særpreget kunstner bosatt på Finnskogen. Hennes instrument er det finsk-ugriske strengeinstrumentet kantele, men hun er også kjent for runosang og kveding. Arbeidet med musikktradisjonen på Finnskogen har resultert i mange CD-innspillinger, bøker, radio og TV-programmer og turnévirksomhet i inn- og utland. Hun komponerer og arrangerer også egen musikk og ble tildelt Edvard-prisen i 2003.

Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen bor på Tolga i Nord-Østerdalen. De gjør bruk av mange instrumenter, som fløyter, harpe, trøorgel, sang, torader, lyre, skjeer, sekkepipe og mye mer. De arrangerer og komponerer all musikken de spiller sjøl, og skriver også for andre, bl.a. for ballett, janitsjar, kor og mindre besetninger, for amatører, og for profesjonelle. En hovedinteresse har vært norsk og europeisk middelaldermusikk og folkemusikk, ofte fra Østerdalen, i tradisjonell og mer eksperimentell form. De har spilt inn en rekke CD-er, og tre av dem har fått Spellemannsprisen.


Siste nytt:

⇒ Festivalprogrammet i trykken
⇒ Bli med i festivalkoret!
⇒ No kan du melde deg på Folkekulturfestivalen!
⇒ Gå ikke glipp av nattkonserten!
⇒ Infofolderen til nedlasting